Felugrós pacsizós

Információk
Letölthető tartalom:
Leírás

Kört alkotunk. A játékvezető odafut az egyik játékoshoz. Amint odaért, mind a ketten egyszerre felugranak és pacsiznak a levegőben. Ezután helyet cserélnek, és a másik játékos fut oda valakihez. Így folytatódik a futás, pacsizás, helycsere. Amint látszik, hogy a gyerekek megértették a játékot, a játékvezető elindíthat újabb köröket. Ekkor már figyelniük kell egymásra a játékosoknak, mert egyszerre több játékos szalad a körben. Feszültség levezetése céljából hangot is adhatunk ki pacsizáskor: a két pacsizó egyszerre kiálthat egy nagyot.

Instrukció: Gyertek, álljunk egy nagyobb körbe, hogy kényelmesen elférjünk. Egy kis lazító-frissitő játékot játszunk. Én kiszemelek magamnak valakit, ránézek – igen, te leszel az – odaszaladok hozzád, amikor ideérek, mindketten felugrunk, és a levegőben pacsizunk egyet, mehet? Ezután én beállok a helyedre, és te villámgyorsan kiszemelsz valakit, és vele pacsizol, majd ő szalad, és így tovább…”

„Ez már elég jól megy, dobjuk fel még kicsit. Most, amikor pacsizunk, kiáltsunk is egy nagyot. Így: Vá!”

Már megint nagyon jól megy, nehezítsünk! Amikor már fut valaki, én indítok egy újabb embert is. Így már ketten fognak futni a térben. Úgyhogy vigyáznotok kell egymásra, de ha jól megy, akkor indítok egy harmadik embert is, vagy akár többet is.

Megjegyzés:

A játékhoz biztonságos térre van szükség, és ügyelni kell egymás testi épségére. Ezért fontos a fokozatok betartása. De fontos a lendület megtartása is: ha egy játszó túl lassan választaná ki, kihez szalad oda, nyugodtan biztassuk: aki a legtávolabb van/akire először ránéztél, ahhoz rögtön szaladj oda!

Forrás: Közismert játék